Omgeving

Villa Propos is gelegen op het snijpunt van de provincies Drenthe, Friesland en Overijssel. Rij, loop of fiets naar het oosten en u bent al heel snel in het Drenths-Friesche Wold met prachtige bossen, heiden, en de gezellige dorpjes Vledder, Diever, Havelte etc. Of kies uw route richting het noord westen. Via Wolvega en Heerenveen bent u heel snel bij het Tjeukemeer, of kano over de Linde. De wijdse landschappen van Friesland zijn prachtige fietsroutes en voor de kinderen is er ook enorm veel te doen, denk aan het Kameleondorp, Friesland Zoo enzovoorts.  Als u richting het zuiden of westen gaat fietst u zo de Weerribben in of naar Giethoorn met de prachtige meren en natuurgebieden. Ook hier is er voor elk wat wils.

Of blijf gewoon lekker in Noordwolde. Tegenover de Villa aan de Elsweg zijn de tennisbanen en aan de andere kant de Spokeplas, een heerlijk recreatiemeer met speeltoestellen, cafetaria en zandstrand. Direct daar weer naast is het (verwarmde) openlucht zwembad De Dobbe met duikplanken, waterglijbaan en speelweide. In het dorp zelf (op loopafstand) is het Vlechtmuseum met ook veel geschiedenis van Noordwolde zelf, zeker een aanrader. In Frederiksoord vindt u De Koloniehof, met een leuke speeltuin en doolhof met uitkijkpost voor de kinderen, een museum en veel infromatie over de Maatschappij van Weldadigheid. De fietsroutes beginnen aan de Elsweg, direct uit her park links vind u routepunt 15, van daaruit kunt u letterlijk honderden verschillende routes fietsen door de verschillende provincies.

Wij hebben speciaal voor u een lijst samengesteld met meer dan 100 leuke uitjes, gesorteerd op categorieën: sport, natuur, cultuur, ontspanning. En gesorteerd op afstand vanaf Villa Propos. Zo kunt u alvast uw dag planning gaan maken.

En komt u niet overal aan toe? Gewoon volgend jaar terugkomen!

Veel plezier en voorpret alvast!